ד''ר נועם חי
השאר פרטים
השאירו הודעה ונחזור אליכם בהקדם
התקשר עכשיו: 1-700-70-60-85
הרמת חזה

הרמת חזה

  • ניתוח הרמת חזה ללא שתלים

    איזה ניתוח הרמת חזה מתאים לך?

    הרמת חזה לאחר הריון ולידה

    כיצד מתבצע ניתוח הרמת חזה?

    כיצד תוכלי למנוע צניחת שדיים?

    איך אדע שהחזייה שלי טובה ומותאמת היטב עבורי?

    הרמת חזה כתוצאה מצניחת שדיים

    הרמת חזה כתוצאה מדיאטות הרזיה למיניהן ודיאטות יו-יו

    הרמת חזה לשדיים צינוריים

    הרמת חזה לנשים עם חזה גדול

    הרמת חזה על פי דרגות הצניחה של השדיים

    ניתוח הרמת חזה - תוצאות בטווח הארוך

    שאלות ותשובות להרמת חזה

    למה נשים רוצות לבצע הרמת חזה?

    נשים רבות בוחרות לעבור ניתוח הרמת חזה כאשר הן חוות צניחה של רקמת השד. צניחת החזה עשויה להשפיע על המראה הכללי ולגרום להופעה מבוגרת יותר. באמצעות הניתוח, ניתן להשיג מראה מורם וצעיר יותר של החזה, דבר המשפיע על המראה הכללי של הגוף.

    תוך כמה זמן ניתן לחזור לפעילות רגילה?

    תקופת ההחלמה מאפשרת חזרה הדרגתית לשגרה: לרוב, ניתן לשוב לעבודה משרדית ולפעילויות יומיומיות בסיסיות כבר לאחר כשבוע מהניתוח. בהמשך, בחלוף כחודש, ובהתאם להנחיות הרופא המטפל, ניתן להתחיל לחזור בהדרגה גם לפעילות גופנית וספורטיבית.

    האם ניתוח הרמת חזה משפיע על היכולת להניק בעתיד?

    ניתוח הרמת חזה עלול להשפיע על יכולת ההנקה העתידית. במהלך הניתוח, ייתכן שינוי במבנה צינורות החלב, דבר שעשוי להשפיע על תפקודם. חשוב לציין כי לא ניתן לצפות מראש את מידת ההשפעה על ההנקה, והדבר משתנה בין מטופלת למטופלת. בהשוואה לניתוח הגדלת חזה, הסיכון לפגיעה ביכולת ההנקה בניתוח הרמת חזה הוא משמעותי יותר, וזאת בשל אופי ההליך הכירורגי.

    כמה זמן נמשכת ההחלמה מניתוח הרמת חזה?

    תהליך ההחלמה מניתוח הרמת חזה דומה במהותו לזה של ניתוח הגדלת חזה. התקופה הראשונית של ההחלמה נמשכת כחודש, כאשר החזרה המלאה לכל הפעילויות, כולל פעילות גופנית, מתאפשרת לאחר כשלושה חודשים. חשוב לציין כי משך ההחלמה הוא אינדיבידואלי ומשתנה בין מטופלת למטופלת.

    ההבדל העיקרי בין שני סוגי הניתוחים הוא בתהליך ריפוי הצלקות. בניתוח הרמת חזה מתבצע חתך נוסף, ולכן תהליך ריפוי הפצעים והצלקות מתארך בכשבוע בהשוואה להגדלת חזה. מבחינת רמת הכאב, אין הבדל משמעותי בין שני סוגי הניתוחים.

    איך נראות הצלקות אחרי ניתוח הרמת חזה?

    נושא הצלקות מעסיק רבות מהמטופלות המתעניינות בניתוח הרמת חזה. בניתוח קיימות מספר טכניקות המותאמות למצב הספציפי של כל מטופלת:

    • הטכניקה הראשונה כוללת חתך בצורת 'סוכריה על מקל' - חתך סביב הפטמה המתחבר לחתך אנכי.
    • הטכניקה השנייה, המקיפה יותר, היא בצורת 'עוגן' - הכוללת חתך סביב הפטמה, חתך אנכי, וחתך רוחבי בבסיס השד.

    במקרים של צניחה קלה, ניתן לבצע הרמה פנימית הכוללת רק חתך קטן בבסיס השד, בדומה לניתוח הגדלת חזה. למרות החששות הטבעיים מהצלקות, חשוב לדעת כי עם הזמן הן נעשות בהירות יותר ומטושטשות, כאשר קצב ומידת הטשטוש משתנים בין מטופלת למטופלת.

    המשוב המתקבל ממטופלות מצביע על כך שהתוצאה הסופית - מראה החזה הטבעי והמחמיא - היא המשמעותית ביותר עבורן, ורמת שביעות הרצון מתוצאות הניתוח גבוהה מאוד.

    איך צריך להתנהל בתקופה שאחרי ניתוח הרמת חזה?

    ההנחיות לאחר ניתוח הרמת חזה דומות לאלו שניתנות לאחר ניתוח הגדלת חזה. אחד הדגשים החשובים הוא שימוש בחזייה תומכת מיוחדת, הן בתקופה המיידית שלאחר הניתוח והן בהמשך. למעשה, ההמלצה ללבישת חזייה תומכת היא המלצה מתמשכת.

    האם ניתן לקבוע מראש את צורת החזה הרצויה?

    ניתוח הרמת חזה מתמקד בהשגת תוצאה טבעית ואסתטית. כאשר מדובר בניתוח הרמה בלבד, ללא שתלים, המטרה העיקרית היא להחזיר את השד למיקומו הטבעי והזקוף, תוך תיקון אפשרי של חוסר סימטריה במקרים המתאימים. בניתוח מסוג זה, התוצאה הסופית נקבעת בעיקר על פי המבנה האנטומי הטבעי של השד.

    תוצאות ניתוח הרמת חזה הן קבועות?

    יציבות תוצאות הניתוח מושפעת ממספר גורמים אישיים: תכונות העור והגמישות שלו, נפח השד ומשקלו (במקרה של שתלים), וכן הנטייה הטבעית האינדיבידואלית של רקמת השד.

    מהם סוגי השתלים המשמשים בניתוח הרמת חזה?

    בניתוחי הרמת חזה המשלבים הגדלה, נעשה שימוש באותם שתלי סיליקון איכותיים המשמשים בניתוחי הגדלת חזה. אין הבדל בסוג השתלים בין שני סוגי הניתוחים, והבחירה בסוג השתל ובגודלו נעשית על פי אותם שיקולים מקצועיים.

    מה מוביל לצניחת החזה ומתי נדרשת הרמה?

    צניחת השד יכולה להתרחש כתוצאה ממספר גורמים פיזיולוגיים. אחד הגורמים המשמעותיים הוא שינויים במשקל הגוף, כאשר ירידה משמעותית במשקל עלולה לגרום לאובדן נפח ברקמת השד ולצניחתו.

    לקבלת פרטים נוספים על הרמת חזה מלאו את השדות הבאים: