ניתוחים פלסטיים לפני הריון ולידה
האם כדאי לי לעשות ניתוחים פלסטיים לפני הריון ולידה?
נשים רבות המגיעות אלי לייעוץ לפני ניתוחים פלסטיים שונים, מופתעות למשמע השאלה "האם את מתכוונת להיכנס להריון בקרוב?"
אך למרות שההריון והלידה, מעצם היותם תהליכים טבעיים של הגוף, נתפסים לעתים קרובות כחסרי קשר לניתוח הפלסטי - דווקא הם מהווים את אחת הסיבות הראשיות לביצוע מרבית הניתוחים לעיצוב הגוף והחזה.
ישנם טיפולים וניתוחים שניתן לבצעם ללא בעיה גם אם הנך מתכננת הריונות ולידות בעתיד ואף בקרוב. טיפולי בוטוקס, מילוי קמטים, טיפול בהזעת יתר, ניתוחי אף, הצמדת אוזניים, הסרת שיער בלייזר וכיוב', כל הללו ניתן לבצע ללא כל בעיה הן לפני ההריונות המתוכננים והן בין ההריונות.
קבוצה מסוימת של ניתוחים יש לשקול היטב האם ומתי לבצע את הניתוח הדרוש ובעיקר קבוצת הניתוחים לעיצוב החזה והבטן: הגדלת חזה, הרמת חזה, מתיחת בטן ושאיבת שומן. מטרת הפוסט היא לסקור בצורה שיטתית ומסודרת מהם השיקולים בבחירת המועד הרצוי לביצוע הניתוח הרצוי:
מתיחת בטן
אין ספק שניתוח מתיחת בטן הוא הניתוח שלגביו ההחלטה לדחות אותו לאחר סיום ההריונות הינה הברורה ביותר. מטרת הניתוח היא לעצב ולחטב את כל אזור מרכז הגוף על ידי שילוב טכניקות של שאיבת שומן הידוק מעטפות השרירים, מתיחת העור ועיצוב הטבור.
על מנת להנות מתוצאה אסתטית ונאה לאורך שנים ארוכות, מומלץ לבצע את הניתוח לאחר סיום כל ההריונות המתוכננים. יוצאים מן הכלל, הם מצבים בהם נשים צעירות ירדו מאוד במשקלן ונותרו בגופן עודפי עור גדולים לפני שהן היו בהריון ומאחר והן מעוניינות לייצר זוגיות יציבה שתוביל להקמת משפחה פעמים רבות הן בוחרות לבצע את הניתוחים הללו לעיצוב הגוף החזה והבטן – בשלב שלפני ההריונות. האם ניתן לאחר מכן להיכנס להריון? בוודאי שכן, גם כאשר מהדקים את מעטפות שרירי הבטן, אין זה מונע מהאפשרות להיכנס להריון בעתיד, הרקמות מתגמשות ומתאימות את עצמן לבטן ההולכת וגדלה.
ניתוח פלסטי להגדלת חזה
זהו הניתוח הכי שכיח בקרב נשים צעירות המתכננות בהמשך נישואים והקמת משפחה. לכן, שתי קבוצות של נשים מבצעות את הניתוח הזה – נשים צעירות אשר אינן מרוצות ממראה וגודל החזה שלהם עוד לפני שלב ההריון והלידה, והשניה – נשים שבאות לשקם את מראה החזה לאחר שהשתנה בעקבות הריונות ולידות.
נשים צעירות המבצעות את הניתוח, נהנות מאוד מהתוצאה שלו ומטרתו היא ליצור תוצאה ארוכת טווח. במהלך ההריון והלידה שלאחריו, הגוף עובר שינויים רבים ובהם החזה גדל, משתנה בצורתו, לעיתים מופיעים סימני מתיחה, העטרות מתכהות ופעמים רבות מתרחבות ולחזה יש נטייה כללית לצנוח.
ככל שהחזה גדול יותר וכבד יותר וככל שהרקמות הנושאות אותו חלשות, דקות ורופפות יותר, כך מידת השינוי שתתחולל בו תהיה גדולה יותר. כיצד עליך לנהוג על מנת לשמר את מראה החזה בין שעברת ניתוח או שלא – חשוב מאוד להקפיד על לבישת חזיה תומכת המותאמת היטב הן ביום והן במהלך שעות השינה, באמצעות חזיית שינה רכה אך מותאמת ובעלת כושר נשיאה. באילו מצבים לא מומלץ לבצע ניתוח? כאשר הינך מתכננת בקרוב את ההריון והלידה הבאים בטווח זמן של שנה או פחות מזה.
ניתוח פלסטי להרמת חזה
ניתוח להרמת חזה הוא הניתוח שבו שיקול הדעת בביצוע הניתוח, סוג הניתוח והמועד לביצועו הם החשובים ביותר. שכן, צניחת חזה הינה תהליך טבעי המלווה נשים בעלות חזה גדול וכבד במהלך השנים בהן הוא מתרוקן מנפחו ומאבד מכושר התמיכה ולכן זהו תהליך הדרגתי. לכל אישה התהליך מפריע בדרגה כזו או אחרת וככל שהוא מתקדם יותר הוא מפריע יותר, עד לשלב שבו כל אחת מרגישה שהיא מעוניינת לבצע שינוי. לדעתי, המועד לביצוע השינוי הוא אחד הגורמים החשובים ביותר בהצלחת הניתוח. חשוב להסתכל קדימה על חמש או עשר השנים הקרובות בכדי להבין האם מתוכננים עוד ילדים בעתיד ואם כן – מתי.
מנסיוני הרב בטיפול בנשים רבות, המועדים המומלצים לביצוע הרמת חזה הינם:
- בסיום כל ההריונות והלידות המתוכננים
- בסיום המקבץ הראשון של הלידות וההריונות במצבים שבהם החזה השתנה מאוד לרעה.
- בפתיחת פרק ב' בחיים הזוגיים.
ניתוח פלסטי - שאיבת שומן
דווקא שאיבת שומן, מתאימה בעיקר במצבים שבהם נשים צעירות יותר ובעלות רקמות גמישות, מתוחות והדוקות יותר. ועל כן, במצבים של הצטברות שומן באזורים בהם ניתן לבצע שאיבת שומן או המסת שומן בצורה יעילה, אין צורך, הגיון או טעם להמתין לסיום שלב ההריונות והלידות. היוצא מן הכלל היחידי הוא אזור הבטן, שבו צריך להסתכל קדימה ובמידה ובסיום כל ההריונות והלידות מתוכננת מתיחת בטן – רצוי שלא לבצע שאיבת שומן, אשר עלולה להפריע בהמשך במידה מסוימת לביצוע מתיחת בטן.
הריון, לידה והגוף שביניהם
אם נניח בצד את הנסיבות המשמחות, הליך ההיריון איננו פשוט כלל עבור גוף האישה ובמהלכו עובר הגוף שינויים רבים אשר מותירים את רשמיהם על נשים רבות, בצורה שלא תמיד ניתנת לתיקון באופן טבעי.
אז מה בדיוק קורה לגוף? הבה נעשה סקירה קצרה של התהליכים:
- אזור החזה – במהלך ההיריון, הגוף מכין עצמו להזנת התינוק הנולד, לרבות אגירת חלב, מה שגורם ראשית לגדילה של החזה מעבר לממדיו הטבעיים. לאחר מכן, בסיום תקופת ההנקה, מתרוקן החזה מחלב, בעוד שהעור עצמו, אשר נמתח במהלך גדילתו של החזה, איננו חוזר לצורתו הקודמת ובכך מותיר חזה בעל מראה נפול ו"מרוקן". כמו כן, הליך ההנקה, לרבות אקט היניקה עצמו, עשוי להותיר את רשמיו על צורת הפטמות.
- מרכז הגוף – לאור העובדה שהרחם איננו מוכן לנשיאת עובר בגודלו המקורי, עם גדילתו של העובר – גדל גם הרחם ועמו הבטן כולה. במהלך ההיריון נמתח עור הבטן בצורה מהירה ולאחריו, עם לידתו של התינוק והתרוקנות הרחם מתוכן – קטנה הבטן במהירות והעור, אשר כבר איבד את האלסטיות שלו, נותר רפוי ומרוקן, מה שמוכר ממראה הבטן הנפולה שיש לנשים רבות לאחר לידה. זאת ועוד, השומן העודף אשר צוברות נשים רבות במהלך ההיריון רפיון השרירים כתוצאה מהתהליך הקיצוני כולו, תורמים גם הם למראה הרפוי אשר גם כושר ודיאטה מסודרת לא תמיד יתקנו.
- ידיים וירכיים – בדיוק כמו אזור הבטן, גם הידיים והירכיים עוברות במקרים רבים הליך של אגירת שומן ומתיחת עור, אשר נותרים לאחר הלידה רפויים או "מדלדלים".
כיצד להחליט האם לבצע את הניתוח
כפי שהבהרתי במהלך המאמר, הליך ההיריון והלידה אכן מותיר את רשמיו על הגוף, מה שעשוי לפגוע במראה הגוף גם במידה ועברת ניתוח כגון: הגדלת חזה, הרמת חזה ומתיחת בטן עוד לפניו וכפי הנראה – גם יצריך ניתוח מתקן לאחריו.
כמובן, במידה ואינך יודעת על הריון מתוכנן כעת, אין צורך במניעת הניתוח מעצמך רק למקרה שבעתיד הקרוב דעתך תשתנה. יתרה מכך – חלק משמעותי מהניתוחים הפלסטיים ובכלל ניתוחי החזה ועיצוב הגוף, מבוצעים בכדי שנוכל להרגיש טוב יותר עם גופנו ולהיות נאים יותר בעיני המתבונן (מה שלאחר מספר דייטים, הצעת נישואין רומנטית וירח דבש נחמד – עשויים בהחלט להוביל להליך ההיריון עליו דיברנו).