ניתוחי הקטנת חזה משפרים את איכות החיים
רבות דובר על ההשפעה שישנה לסוגים השונים של ניתוחי החזה על איכות חיי הנשים העוברות אותם. כעת זה רשמי. מחקר חדש אשר נערך על ידי ד"ר מייקל קורידי ושותפיו במרכז הרפואי ווקסנר שבאוהיו – קולומבוס, טוען כי השיפור באיכות חייהן של הנשים אשר עברו הקטנת חזה הוא כה גדול, עד כי הנתונים מצדיקים הכנסתם למטריית הביטוח הרפואי.
המחקר, אשר פורסם באוגוסט האחרון במגזין האיגוד האמריקאי לכירורגיה פלסטית, נועד לאשר ולהעריך את ההשפעות של אחד מההליכים הנפוצים ביותר בעולם הכירורגיה הפלסטית.
מחקרים קודמים אישרו כי אכן הניתוח מפחית תסמינים פיזיים הקשורים בסבל הנגרם כתוצאה מחזה גדול יתר על המידה, אך מחקר זה עושה שימוש ב "שאלון הראשון מסוגו אשר עומד בסטנדרטיים הפדרליים והבינלאומיים", מסר ד"ר קורידי. מתוך 49 מטופלות אשר עברו הקטנת חזה, 78% מילאו את השאלון באופן אנונימי לפני ולאחר הניתוח. השינויים בתשובותיהן, העידו על סיפוק ושיפור באיכות החיים כתוצאה מההליך.
התוצאות הראו שיפור משמעותי בכל ארבעת תחומי החיים אשר נבדקו לפני ולאחר הניתוח:
- שביעות רצון מהמראה החזה
- איכות חיי המין
- איכות החיים הפיזית
- שיפור באיכות החיים מהצד הפסיכולוגי
השיפור בשביעות הרצון ממראה החזה למשל, בסולם של 1-100, עלתה בממוצע מ-20 לפני הניתוח ל-80(!) לאחריו.
השיפור במדד הפסיכולוגי, עלה מ-41 ל - 84 ואיכות חיי המין עלתה מ-40 ל - 78. במדד הפיזי, התוצאות היו עלייה מ-43 ל - 81. כפי שניתן היה לראות כבר במחקרים קודמים, הניתוח הוכיח את יעילותו בהפחתת כאבים בחזה, בצוואר, בגב ובכתפיים.
נראה כי שביעות הרצון ממראה החזה לאחר הניתוח, קשורה באופן הדוק לשביעות הרצון הכללית מתוצאות הניתוח. בנוסף להפחתת הכאב, הראו תוצאות המחקר שיפור משמעותי באיכות השינה והיכולת לבצע אימוני כושר.
בטווח הארוך: כיסוי הוצאות הניתוח יחסוך כסף לחברות הביטוח ולמבוטחות.
המחקר החדש, מהווה אישור חשוב לכך שניתוח הקטנת חזה מוביל לשיפורים משמעותיים בהיבטים הפיסיים והפסיכולוגיים גם יחד. "שיפור בפעילות הגופנית, הירידה בבעיות רפואיות כרוניות (אשר עולות לא מעט כסף) והשיפור באיכות החיים בכללית, מראים באמצעות מחקר זה מאמתים את חשיבות הכיסוי הביטוחי לניתוח זה", אומרים החוקרים.
ד"ר קורידי ושותפיו, טוענים כי השיפורים המוצגים במחקר, מופיעים כבר זמן קצר לאחר ניתוח הקטנת החזה (כ-6 שבועות). יותר מכך, ניתן לראות שיפורים אלו אף לאחר ניתוחי הקטנת חזה בקנה מידה קטן יחסים ולא רק בהקטנות משמעותיות, מה שמוכיח כי אין שחר לדרישה להציב קווים מנחים ביחס לגודל הרקמה המוסרת בניתוח במתן אישור ביטוחי לניתוח.
כל זאת ועוד, החוקרים מתכננים מבדקים נוספים אשר יעשו שימוש בשיטת מחקר זו (שאלון Breast-Q), תוך הרחבת מספר הנבדקות ובדיקת התוצאות לאורך זמן ממושך יותר.
אז אם היית צריכה אישור מחקרי למה שאת כבר יודעת – הנה הוא: "ניתוח הקטנת חזה אכן משפר את איכות החיים של המטופלות".