סוגי שתלים להגדלת חזה
אני מניח שאין צורך להרחיב אודות הפופולאריות הגוברת של ניתוחי החזה ובפרט – ניתוח הגדלת החזה. עם זאת, נראה שעדיין ישנה דרישה לקבלת מידע נוסף ומפורט בנושא סוגי השתלים הקיימים וההבדלים המהותיים ביניהם.
על כן, אשתדל במאמר זה להאיר את הנושא ולהרחיב על כך גם בהמשך...
בניתוחי החזה אותם אני מבצע, אני עושה שימוש בשתלים של שתיים מהחברות המובילות בעולם, SILIMED, ALLERGAN. השתלים של שתי החברות, מחזיקים באישור של ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקני), אשר מהווה את תו התקן המחמיר ביותר בסוגיות של איכות ובטיחות בשתלים. את השתלים, מתאימים לכל אישה בנפרד, כאשר השתלים של שתי החברות שונים זה מזה במאפייניהם.
שתלי הסיליקון להגדלת חזה, נחלקים לפי מספר קריטריונים:
- שתלים עגולים: השתלים העגולים, נחלקים למספר קבוצות, על פי מידת ההתבלטות שלהם (הפרופיל). ישנם שתלים בולטים (גבוהים), שתלים חצי בולטים ושתלים בעלי בולטות בינונית.
- שתלים אנטומיים: שתלים אלו, מדמים את צורתו הטבעית של השד והם בעלי צורה המזכירה אגס / טיפה. את צורת השתל, נתאים על פי רצונה של האישה, צורת השד המקורי ומראה היעד אליו היא שואפת.
מרקם השתלים, המשפיע על היצמדותם אל רקמת השד הפנימית, הינו חשוב לסוג התוצאות אותן אנו מעוניינים להשיג, ולכן לפני כל ניתוח הגדלת חזה, נבדוק גם את סוג המרקם המתאים לנו.
- שתלים נצמדים: שתלים אלו, אשר המרקם החיצוני שלהם מחוספס מעט, מעודדים הצמדות של הרקמה אליהם ובכך הופכים "לחלק מהגוף" ואינם זזים ממקומם. זוהי תכונה חשובה בעיקר בשתלים אנטומיים, אל מנת שלא תהיה תזוזה של השתל אשר מכתיב צור מוגדרת לשד.
שתלי הפוליאוריתן, אשר הם בעלי רקמה מחוספסת, יוצרים מעין אפקט "וולקרו" (כמו הסקוטשים הנצמדים), ובעצם מבטיחים מיקום אופטימלי גם לאחר שנים רבות. יתרון נוסף של שתלי הפוליאוריתן, הוא העובדה שהמעטפת אשר נוצרת סביבם, הינה העדינה והדקה ביותר, אשר מעניקה מגע רך מאוד לשדיים וסיכון מינימאלי להיווצרות התקשות קופסיתית (הצטלקות פנימית סביב השתל, הלוחצת עליו)
במקרים בהם יש צורך בשתלים גדולים וכבדים, נוכל להשתמש בשריר החזה בתור רקמה חזקה בעלת כושר נשיאה גבוה, על מנת לתמוך בשתל לאורך שנים. במקרים אלו, השתל ימוקם מתחת לשריר.