הגדלת חזה
הגדלת חזה הינו הניתוח האסתטי השכיח ביותר בנשים והשני בשכיחותו מבין כלל הניתוחים האסתטיים. ניתוח הגדלת חזה הוא הניתוח הפלסטי הנפוץ ביותר בנשים והוא קרוי גם "הגדלת שדיים".
אמנם ניכרת ירידה מסוימת בניתוחים הללו בשנתיים האחרונות עקב חששות לגבי בטיחות שתלי הסיליקון, אך אינני רואה בכך חסרון, נהפוך הוא. לא כל אישה צריכה לעבור ניתוח, צריכה להיות לכך סיבה טובה וחשובה.
הגדלת חזה - תעודת זהות:
סוג ההרדמה | הרדמה כללית |
אורך הניתוח | שעה עד שעה ורבע |
היכן מבוצע | חדר ניתוח – מרכז רפואי פרטי MEDIKA |
סוג האשפוז | אשפוז יום, חוזרים הביתה באותו יום |
משך ודרגת הכאבים ואי הנוחות | כאב קל עד בינוני למשך 3 - 4 ימים. |
מגבלות לאחר ניתוח | לא לרוץ / לקפוץ, לא להוריד חזייה, לא לישון על הצד / על הבטן |
חזרה לשגרה יומית ולעבודה | 7 - 10 ימים |
חזרה לפעילות ספורטיבית | כחודשיים |
תדירות המעקב | לאחר ההחלמה כל שנה |
מתי אצטרך להחליף שתלים | כעבור 12 - 15 שנה בממוצע, או אם יתגלה קרע / דלף |
ניתוחי הגדלת חזה - ד"ר חי מתראיין בסודות היופי
שיטות ניתוחיות בניתוח הגדלת חזה:
ד"ר נועם חי מסביר: "בעיני, כל מי ששוקלת לעבור ניתוח עם שתלים בחזה צריכה לדעת גם על ההשלכות והסיכונים הכרוכים בכך. אך אילו שמבינות את הסיכונים וההשלכות (שיפורטו בהמשך), אשר שוקלות את החלופות ומבינות שזהו הניתוח שיש ביכולתו את הסבירות הגבוהה ביותר להצליח ולגרום להן להיות גאות בתוצאה עליה הן חלמו, הן אלו שמתאימות לניתוח ותהיינה מרוצות מהתוצאות שלו. לשם כך דרוש ידע רב, ניסיון עשיר, מומחיות מרובה ירידה לפרטי פרטים ואהבה למקצוע. את כל אלו תקבלי בשפע אצלנו."
קיימים מספר סוגי ניתוחים אשר מביניהם נרצה לבחור בהתאמה נכונה ומדויקת אליך: בניתוחי הגדלת חזה אנחנו מתאימים לכל אחת במדויק את סגנון הניתוח ה"תפור" למידותיה ולמטרותיה.
כשנרצה לבחור עבורך איזה סוג ניתוח הכי מתאים לך הבחירות שנרצה לבצע הן:
האם לבחור עבורך בשתל עגול או בשתל אנטומי..?
האם להניח את השתל מעל השריר או מתחת לשריר..?
האם מתאים לך פרופיל בולט או פרופיל בינוני או שטוח יותר..?
האם מספיק שנבצע רק הגדלה, או שיש צורך גם בהרמה (הרמה והגדלה)...?
סוגים שונים של ניתוחי הגדלת חזה
הגדלת חזה עם שתל עגול / בולט
מרבית הנשים בוחרות בשתלים עגולים. בדרך כלל נבחר בשתלים עגולים כשמטרתנו היא להשיג מראה שופע ומלא ככל האפשר. כשנרצה להוסיף מקסימום נפח, וכשנרצה להשיג מראה בסגנון "פוש אפ".
הגדלת חזה עם שתל עגול בעל פרופיל בינוני
כאשר החזה הטבעי במראה נאה ומאוזן, נבקש להוסיף נפח בצורה טבעית יחסית נעדיף להשתמש בשתלים עגולים בעלי פרופיל בינוני.
הגדלת חזה עם שתל אנטומי
כאשר החזה שטוח מאוד והצורה שלו אינה עגולה, יש רווח גדול מדי בין השדיים, קיימת אסימטריה ניכרת בין הצדדים, אנחנו מעוניינים בתוצאה טבעית מאוד, בכל המצבים הללו ייתכן ושתל אנטומי הוא הבחירה הנכונה עבורך.
כמחצית מהמטופלות שלנו עוברות ניתוח הגדלת חזה אנטומית. הניתוח דורש הבנה מעמיקה בבחירת השתל והתאמתו למידותייך. יש להקפיד על ביצוע מדויק של כיס הדוק על מנת שהשתל לא יסתובב ויזוז. הסיכוי לכך קלוש ועומד על 1% ומטה מכך.
הרמת חזה פנימית עם שתל אנטומי
לפעמים החזה נראה צנוח כי הוא מרוקן. אם החזה לא היה גדול בעברו (עד מידה C מלא) ואם הצניחה נובעת מהתרוקנות (בבדיקה אדע אם ניתוח כזה יכול להתאים לך) ייתכן ואוכל להציע לך הרמת חזה ללא צלקות על ידי מילוי פנימי נכון עם שתל אנטומי.
הגדלה והרמת חזה
כאשר החזה התרוקן התרופף וצנח, ישנם עודפים של עור ורקמה רופפת, הפטמה ממוקמת נמוך מדי ופונה כלפי מטה, העטרה רחבה ורופפת וכאשר איננו רוצים להוסיף נפח בהגזמה רוב הסיכויים שנרצה לעצב את החזה בצורה נאה מה שיחייב לעתים ביצוע ניתוח הגדלת חזה והרמה (הרמה עם שתלים).
תיקון חזה צינורי
אם את מרגישה שהחזה שלך נראה מוזר ואיננו יפה, את לא לבד. כחמישית מהנשים המגיעות למרפאתנו מתלוננות על חזה שהצורה שלו אינה עגולה וסימטרית כמו שיש לבחורות אחרות. לפעמים מדובר במראה שפיצי, לפעמים השדיים נראים מוזרים או מעט מעוותים. לרוב הם גם אסימטריים לפעמים הם גם קצת נפולים, נוטים לצדדים ובעלי רווח גדול מדי ביניהם.
בחלק מהמקרים קיימת גם נטייה לעודף משקל בגיל צעיר יחסית אשר מפריעה לחזה להתפתח בצורה תקינה. בעיה זו קרויה בלשון המקצועית חזה צינורי או שדיים טובולריים. מצב זה ידוע גם בשמות רבים נוספים: שד צינורי, שדיים צינוריים, שדיים טובולריים, חזה טובולרי, שדיים טוברוזיים או חזה טוברוזי. מצבים מורכבים ובעייתיים אלו דורשים התייחסות שונה והם ניתוחים מורכבים יותר. ד"ר נועם חי הינו מהרופאים המנוסים בישראל בטיפול בתופעת החזה הצינורי.
מטרות ניתוח הגדלת חזה
מטרת ניתוח הגדלת חזה אינה רק להגדיל את החזה כי אם לעצב את צורתו ולהפוך אותו לנאה יותר, בולט יותר, שופע יותר, סקסי יותר, מושך יותר ואסתטי יותר. מאחר ומבנה החזה והשדיים שונה מאד מאישה לאישה, ישנה חשיבות רבה להתאמה אישית של סוג הניתוח שנכון עבורך ותפור במדויק למידותייך. בחירה נכונה של סוג השתלים וגודלם, היכן למקם אותם, היכן למקם את החתך, החלטות אלו קובעות במידה רבה את מידת הצלחתו של הניתוח.
הניסיון הרב והדקדקנות על פי מספר רב של נתונים אותם אני אוסף במהלך פגישת הייעוץ והאבחון נועדו לעזור לך להגשים את חלומך בהתאמה מושלמת ומדויקת למבנה גופך. חשוב שתכירי את גופך, את מידותייך ואת נתוני הפתיחה שלך, הם אלו שקובעים את נקודת הפתיחה ולעתים הם מציבים בפנינו מגבלות ואתגרים שעלינו להסביר לך עליהם, ועליך לקבל בהבנה ובאהבה.
לעתים נצטרך להסתפק בשתלים קטנים יותר מאלו ששאפת אליהם, לא בגלל שאינני חושב שהם יפים או מתאימים לך, אלא מאחר והנסיבות בגופך אינן מאפשרות זאת. לעתים נרצה לתקן אסימטריה קיימת שהיא קלה ואת אפילו לא הבחנת בה, את כל הפרטים המדויקים הללו נבחן בפגישתנו הראשונה.
שלבים בהליך ניתוח הגדלת חזה
1. פגישתנו הראשונה - פגישת אבחון וייעוץ
בפגישתנו הראשונה אכיר אותך לעומק. אשאל שאלות חשובות על עברך הרפואי. אכיר את הרגלי חייך בעבודה ובשעות הפנאי, כולל פעילויות ספורטיביות, אבדוק מה מפריע לך ואיך היית מגדירה את החזה האידיאלי עבורך (החזה המושלם, החלום שאת מעוניינת להגשים.).
לאחר מכן נבצע מדידות מדוקדקות של בית החזה. מבנה ומיקום השדיים, המרחקים השונים שלהם זה מזה וממרכז הגוף, ונמדוד מה רוחבם ועובי רקמת השד שלך. לאחר שנאסוף את כל הנתונים החשובים נוכל להציע לך את מגוון האפשרויות העומדות בפניך ביחס לנתונים המדויקים שלך ונעבור לשלב ההמחשה.
2. המחשה (סימולציה) והתאמת שתלים הדמיה בחזיית מדידה
ההמחשה נעשית בעזרת שתלי מדידה בגדלים ודגמים שונים אותם נניח בחזיית מדידה ומעליה גופיית ליקרה צמודה בצבע העור. כך תוכלי לראות את עצמך מול המראה ולדמיין את תוצאת הניתוח. נוכל לנסות גדלים שונים ודגמים שונים של שתלים עד שנגיע לתוצאה הרצויה האהובה עלייך, זו שנחשוב יחד שהיא ניתנת לביצוע ומחמיאה לך ואינה מסכנת את הצלחת הניתוח. התוצאה הסופית תהיה אמנם קרובה ודומה אך לא ממש בול.
המחמאה הכי גדולה שאנחנו נהנים לקבל (כמעט..) כל שבוע היא עד כמה שהתוצאה האמיתית יצאה יותר יפה ועלתה על הציפייה והדמיון שלך, עד כדי כך אנחנו מדקדקים ומדייקים את הבחירות שלנו ביחס לציפיות שלך.
3. הסבר על ההשלכות והסיכונים האפשריים הכרוכים בניתוח:
נסקור בפנייך בהרחבה את ההשלכות החשובות והסיכונים הכרוכים בניתוח הגדלת חזה. אמנם הם נדירים ורוב הסיכויים שהם לא יתממשו. אך מחובתנו להסביר לך אותם בצורה ברורה ומפורטת. לא בכדי להפחיד חלילה, אלא כדי ליידע וכדי שיהיו בידייך כל הכלים לבצע החלטה מודעת ומושכלת עבורך.
4. בדיקות הכנה לקראת ניתוח:
לקראת הניתוח תתבקשי לבצע מספר בדיקות אשר תפקידן לוודא כי מצבך הבריאותי תקין ומאפשר את ביצוע הניתוח הפלסטי באופן בטוח:
- ספירת דם
- בדיקה ביוכימית בסיסית
- בדיקת תפקודי קרישה
- אלקטרוקרדיוגרפיה (אק"ג)
- בדיקה על - קולית (אולטרסאונד שדיים) מגיל 30, או לאחר הריון ולידה
- ממוגרפיה של השדיים - מגיל 40
- צילום חזה מגיל 50 ובמעשנות לעתים בגיל מוקדם יותר
5. פגישה מקדימה עם הרופא המרדים
שלב נוסף חשוב נוסף בהכנה לניתוח הגדלת חזה הוא פגישה מקדימה עם הרופא המרדים שיהיה אחראי על ההרדמה בניתוח שלך. המפגש עמו נועד לוודא כי תהליך ההרדמה יהיה בטוח ונעים ככל שניתן, זו גם ההזדמנות שלך לשאול את כל שאלותייך לגבי ההרדמה ולהפיג את כל חששותיך. פגישת טרום הרדמה מתקיימת במידה וישנם מצבים רפואיים המצדיקים זאת, אם הנך מעל גיל 45 או אם את מעוניינת בכך.
6. פגישה אחרונה לפני הניתוח עצמו
פגישה זו נועדה לסגור את כל הקצוות, לוודא שהכל ברור ומסוכם והיא הפגישה שלאחריה יתקיים הניתוח. אנא התאזרי בסבלנות כי פגישה זו עשויה לארוך לעתים שעתיים או יותר. במהלכה נסיים את איסוף המסמכים והנתונים החשובים שלך, נוודא שהרישום בתיק מדויק מעודכן וקפדני, נעבור על כל הבדיקות שהתבקשת לבצע ונוודא שהן תקינות. כחלק מהבדיקה והתיעוד הרפואי נצלם אותך באזור שרלוונטי לסוג הניתוח שאת עומדת לעבור.
התמונות בתיק הרפואי הממוחשב שלך נשמרות במאגר פרטי במרפאה תוך הקפדה מרבית על שמירת הפרטיות שלך. תמונות אלו לא תפורסמנה ולא תיחשפנה בפני אחרים אלא אם נסכים ונחתום על הסכמה נפרדת לכך על פי בקשתנו.
נסביר לך שוב מהם הסיכונים האפשריים בניתוח הגדלת חזה, נראה לך סרטון הסבר. נבקש שתעברי על דפי ההסבר המפורטים לגבי הניתוח אותו את עומדת לעבור, ולסמן את כל הסעיפים שהיו לך ברורים ומובנים. לאחר מכן נענה לך על כל שאלותייך. לסיום לאחר שנוודא שכל שאלותייך קיבלו מענה מלא נבקש ממך לחתום הן על טופס ההסבר והן על טפסי ההסכמה לניתוח, נאחל לך בהצלחה ונוכל לצאת לדרך.
7. הוראות להתנהלות ערב לפני הניתוח
יש לסבן את הגוף היטב ולחפוף ולאחר מכן לייבשו וללבוש בגדים נקיים ונוחים שאינם צמודים ואשר נוח להסיר אותם ולפתוח אותם מקדימה (למשל טרינינג). מומלץ לא ללבוש חזייה בלילה שלפני הניתוח. עלייך להסיר את כל התכשיטים מגופך לרבות שרשראות, צמידים, עגילים, פירסינג, עגילי טבור ועגילי ציפורניים.
כמו כן מומלץ להסיר לק צבעוני מציפורני הידיים, אין צורך להסיר לק שקוף. הקפידי לישון שנת לילה מלאה והימנעי מפעילות בשעות הערב המאוחרות. חובה להקפיד על צום מלא הן למזון ולמשקאות למשך הזמן כפי שיוסבר לך על ידי הרופא. לרוב יש צורך בצום של כ - 8 שעות לפני ניתוח בהרדמה כללית.
ניתן לשתות נוזלים מימיים צלולים עד 4 שעות לפני הניתוח. במידה ועלייך ליטול תרופות קבועות בבוקר הניתוח אנא ידעי אותנו מראש. בחדר ניתוח תתבקשי ללבוש חלוק נקי ובגדי חדר ניתוח מיוחדים. ייתכן ותחושי מעט מתח וחרדה, זהו תהליך נורמלי האופייני לנשים העומדות לפני ניתוח הגדלת חזה.
במידת הצורך ניתן ליטול תכשירים להפגת מתח וחרדה עליהם נשמח להמליץ בפנייך במרפאה ונספק לך מרשמים במידת הצורך. את תעודת האחריות על השתלים מומלץ לשמור אך לנו תמיד יש עותק מצולם במרפאה כך שנוכל תמיד לשחזר את סוג השתלים שבוצע בהם שימוש בניתוח שלך.
השבוע הראשון לאחר ניתוח הגדלת חזה
חמשת הימים הראשונים לאחר ניתוח הגדלת חזה מהווים את מרבית תקופת ההחלמה ובמהלכם צפוי שיהיו לך מעט כאבים, אי נוחות, הגבלה בתפקוד היומי וקושי בהנעת הידיים. בימים אלו תחושת הכאב תהיה גבוהה יותר והיא תפחת הדרגתית ככל שההחלמה תתקדם. במהלך הניתוח אנו מזריקים חומר מאלחש לרקמת השד אשר מקטין משמעותית את דרגת הכאב.
- מומלץ להשתמש באופן סדיר באקמול ואופטלגין לסירוגין כל 4 שעות ובנורופן, אדוויל או אדקס בבוקר ובערב. תרופות נוספות כגון קוד אקמול פורטה, זלדיאר (Zaldiar®) פרקוסט (Percocet®) וכד' יינתנו על פי הצורך לשיכוך כאבים חזקים. כמובן שאנו נוודא מראש שאינך רגישה לתרופות אלו ונעזור לך לבחור את התרופות הנכונות עבורך. יש לוודא שהחזיה יושבת היטב במקומה באופן סימטרי ואינה לוחצת על התפרים.
- ניתן להתקלח החל מהערב ביום שאחרי הניתוח. קו התפרים יכוסה בפלסטר הצמוד לעור. ניתן להרטיבו אך אין לשפשף או לקלף את המדבקות.
- יש לייבש היטב את העור לאחר המקלחת ולהניח מיד את חזיית הריפוי וההחלמה. עלייך לישון איתה ולהסירה רק לפני המקלחת. את הפלסטרים נסיר שבועיים לאחר הניתוח ונגזום את קצוות החוטים המבצבצים מהעור. התפרים הפנימיים נמסים ואין צורך להסירם.
השבוע השני לאחר ניתוח הגדלת חזה
בשבוע השני לאחר הניתוח תוכלי לחזור בהדרגה לפעילות יומית מלאה, עיקר ההחלמה כבר מאחורייך, הכאבים פחתו באופן משמעותי ואת כבר רוצה לחזור לשגרת היום שלך. השדיים מתרככים ומתקרבים זה לזה הדרגתית, את יכולה לחזור לעבודה אך עדיין מוגבלת לא מעט בהנעת הידיים ובהרמת משאות כבדים.
ייתכן שתצטרכי עזרה אם יש לך ילדים קטנים שאת צריכה להרים ובעבודות בית נמרצות. ייתכן ותחווי מדי פעם כאב בגלים, בתנוחות מסוימות, במצבים מסוימים או בפעילות מסוימת בה הכאב גובר. זהו איתות מגופך כי עלייך לנוח מעט ולחכות עד אשר הכאב יחלוף, ייתכן ואת מאמצת את אזור הניתוח באופן מיותר. קחי לך את הזמן הדרוש לך להחלים.
החודשים הראשונים לאחר ניתוח הגדלת חזה
את עדיין צריכה להיות כל הזמן עם חזיית הריפוי וההחלמה וגם לישון איתה למשך שלושה חודשים. השדיים מתרככים בהדרגה ואת מתחילה להרגיש שהשתלים הופכים להיות חלק מגופך.
ייתכן ותרגישי מעין זרמי חשמל מעקצצים בחזה ו/או בפטמות. זו תופעה טבעית של קצות עצבים שנפצעו בניתוח ומתחילים בתהליך ההתחדשות. זהו תהליך ארוך שיכול לקחת שבועות ואף חודשים. לפעמים נמליץ לך על נטילת ויטמינים שיש ביכולתם לזרז את ריפוי קצות העצבים
איך תבחרי נכון את החזיה האופנתית החדשה שלך לאחר הניתוח?
חזייה טובה היא בעלת שני המאפיינים החשובים הבאים:
- כשאת לובשת אותה, אם את מנסה להכניס אצבע בין השדיים בקו האמצע בין הבטן לחזייה – האצבע נצמדת לבטן ונתפסת – זה אומר שבחרת נכון את ההיקף שלה, שהידקת אותה היטב, שהיא עשויה מבד איכותי וחזק ושהיא תתמוך בחזה בצורה טובה.
- היא בעלת כתפיות חזקות (לא צריכות להיות עבות מדי...) אשר ניתן להדק אותן כלפי מעלה ולאחר ההידוק הן נשארות מתוחות ולא משתחררות... – זה אומר שהחזיה איכותית ויש ביכולתה לתמוך בחזה החדש והיפה שלך ולעזור לך ליהנות מהתוצאה הנאה לאורך שנים.
הוראות ל - 3 - 4 החודשים לאחר ניתוח הגדלת חזה
- אסור לרוץ או לקפוץ
- אסור למתוח חזק מדי את הידיים כלפי מעלה או להתלות על המתח
- אסור להרים משהו כבד בפתאומיות
- אסור לישון על הבטן או על הצד
- אסור להוריד את החזיה ויש לוודא כשהיא הדוקה, תומכת ומותאמת כפי שנסביר לך במרפאה
- אסור להיכנס לים, בריכה, ג'קוזי, מקווה וכד' בחודש הראשון.
- שינה על הבטן אינה מומלצת בשנה הראשונה. אם את חייבת לשכב על הבטן (למשל בזמן מסאז' או אם אינך מסוגלת להירדם באף תנוחה אחרת) מומלץ להניח כרית שמנה מתחת לבטן בכדי שהחזה לא יימעך כלפי המזרן.
- אסור לשזף את קו התפר כשהוא עדיין אדום וטרי אבל אין בעיה להשתזף עם בגד ים שמסתיר היטב את קו התפר. אל דאגה, השמש והחום לא מזיקים לשתלים.
- אסור ללבוש חזיית פוש אפ או קאפ קשיח עם ברזלים בחצי השנה הראשונה. שלושה חודשים ראשונים עם חזיית החלמה, שלושה חודשים לאחר מכן אפשר חזיית קאפ רך כמו חזיית "Nearly Nude" של דלתא. לאחר מכן ניתן להשתמש בכל סוגי החזיות.
- חזיות סטרפלס הן החזיות הכי לא מומלצות שיש, הן מועכות את החזה, נשענות עליו ומפילות אותו.
- גוזיות "ספגטי" אינן מחזיקות את החזה הן רק מכסות אותו. ללבוש גוזיה זה כמו להיות בלי חזייה.
- חזיות השינה הטובות, הנוחות והמומלצות ביותר הן חזיות ההחלמה שתרכשי במרפאה לקראת הניתוח. מומלץ לישון איתן כל לילה באדיקות, תפקידן לשמור על זקיפות החזה לאורך שנים ארוכות.
דר' נועם חי מתראיין לערוץ 13: טרנדים של ניתוחים פלסטיים בקרב מתבגרים
הסיכונים בניתוח הגדלת חזה
כמו בכל ניתוח פלסטי אחר, גם בניתוח הגדלת חזה ישנם סיכונים מסוימים שחשוב להכיר לעומק. הם נדירים ולרוב אינם מתממשים אך חשוב שתכירי אותם ותיקחי אותם בחשבון בתהליך קבלת ההחלטות:
- דימום – עד כדי צורך בניתוח דחוף על מנת לנקז את הדם ולעצור את הדמם – 1%
- "דחייה" של השתלים עקב זיהום - עד כדי צורך בניתוח דחוף להסרת השתל המזוהם וצורך בניתוח נוסף לאחר מספר חודשים להחזרת השתל לאחר שהזיהום חלף וטופל כהלכה. – 0.1%
- התקשות קופסיתית/ הצטלקות קופסיתית/ התכווצות קופסיתית – הצטלקות חריגה סביב השתל הגורמת לנוקשות, כאב ושינוי בצורה החיצונית של החזה. לפי הספרות 10%, לפי ניסיוני 1%.
- אסימטריה בדרגה כלשהי – כמעט תמיד אם נבחן את החזה בצורה מילימטרית נבחין באיזשהו הבדל, נדיר שהוא אמור להפריע לך.
- צלקות גסות, בולטות או כהות – נדיר מאוד, כ-1%
- אובדן תחושה בפטמות / בקוטב התחתון של השדיים – לא נדיר מתרחש בכ10-20% מהמקרים, בחלק גדול מהמקרים חולף בהדרגה על ני שבועות וחודשים, אך לא תמיד ולא ניתן להבטיח זאת. נדיר לאבד תחושה לצמיתות, אך לא נדיר שהתחושה נפגמת בניתוח.
- קרע או דליפה מהשתל – נדיר ביותר, כ-1% מניסיוני.
- סיכון נדיר מאד ללימפומה של השדיים (ALCL) קשור בעיקר לשתלים מאד מחוספסים שהרבינו להשתמש בהם בעבר וכיום יצאו מכלל שימוש. הערכה שעם השתלים שאנו ממליצים כיום הסיכון הוא סביבות 1:80,000.
- סיכון נדיר מאוד למחלות דלקתיות/חיסוניות של מערכת החיסון כגון פיברומיאלגיה, מחלות פרקים שגרוניות, ראומטיזם, מחלת שיוגרן (Sjogren's disease), דרמטומיוזיטיס.
- סיכון נדיר מאוד למחלה הקרויה מחלת שתלי השדיים (Breast Implant Illness) המחלה מתוארת כאוסף של כל מיני תופעות לוואי כלליות שקשה לקשור בינן ובין שתלי הסיליקון כגון: עייפות כרונית או ירידה ברמת האנרגיה, הפרעות בשינה ומחזורי שינה לא תקינים, ירידה בתיאבון, ירידה בזיכרון או בחדות המחשבה, כאבי שרירים, כאבי מפרקים.
- הסתובבות השתל (רלוונטית לשתל אנטומי בלבד), נדירה מאד כ - 1%.
- התהפכות שתל נדירה מאוד, כ-1%(לרוב שתל חלקלק, כיס רחב מעל השריר. בעיקר כשלא מקפידים על חזייה תומכת).
- קפלים / גלים בשתל (Rippling), מישוש גבולות השתל. לא נדיר, התופעה נהיית בולטת בהדרגה ככל שהשנים חולפות במקרים מסוימים בהם הרקמות נהיות רזות ורופפות עם ההתבגרות. לרוב מדובר בשתלים ישנים ורופפים, כיס שהתרחב או כשהרקמות הופכות דקות ורזות.
הגדלת חזה - סיכונים וסיבוכים - ד"ר חי מסביר
האם שתלי סיליקון הם לכל החיים?
חשוב שתביני שגם שתלי הסיליקון המודרניים הינם אביזר זמני והם לא נועדו להיות בגופך לעד. לכן עליך לקחת בחשבון שייתכן ותצטרכי להחליף אותם או להסיר אותם בעתיד.
המטרה שלנו היא לעזור לך ליהנות מהצלחת הניתוח לאורך שנים ארוכות. לשם כך עלינו לוודא ששתלי הסיליקון שלך תקינים ושהגוף שלך מגיב אליהם בצורה תקינה ואינו דוחה אותם או מגיב אליהם.
לכן נבקש ממך להתמיד בבדיקות מעקב אחת לשנה הכוללות ריאיון רפואי, בדיקה גופנית ובדיקת הדמיה – סונר שדיים (אולטראסאונד). בדיקות מעקב תקינות עוזרות לנו לוודא שהשתלים שלך אכן תקינים.
ד"ר חי מתראיין בתוכנית של פרופסור קרסו בנושא ניתוח הגדלת חזה
מתי אדע שהגיע הזמן להחליף את השתלים?
החלפת שתלים ישנים מחויבת המציאות במצבים בהם השתל פגום, כלומר קרוע או דולף. החלפת שתלים מומלצת מאוד כאשר הגוף מגיב לשתל בצורה לא תקינה. תגובה דלקתית צלקתית זו נקראת התקשות קופסיתית, התכווצות קופסיתית או הצטלקות קופסיתית.
החלפת שתלים מניעתית מומלצת כעבור 12 - 15 שנה כאשר השתלים הישנים כבר "זקנים" או "בלויים". המטרה היא להחליף את השתלים הישנים כל עוד הם עדיין תקינים, רגע לפני שהם גורמים לך צרות.
מאחר והחלפת השתלים הישנים כל עוד הם עדיין תקינים זה ניתוח קל יחסית עם החלמה נוחה וקלה בדרך כלל ואחוזי הצלחה מצוינים.
לעומת זאת אם ניאלץ להתמודד עם שתלים קרועים דולפים או פגומים ואם הגוף יגיב אליהם בצורה חריגה, ידחה או יתקוף אותם אז הניתוח מורכב ויקר יותר, ההחלמה יותר משמעותית ואחוז הסיבוכים עולה באופן ניכר.
החלפת שתלים הוא נושא שנוי במחלוקת ואין תמימות דעים מלאה. קיימות 2 גישות רווחות:
- הגישה השמרנית – לחכות עד שיש בעיה ואז להתמודד איתה: אני לא ממליץ לנקוט בגישה זו, הגישה המניעתית הפרואקטיבית - אני דוגל בגישה זו. הגישה השמרנית אומרת לא להחליף שתלים ישנים אם אין בעיה, אם תתגלה בעיה בעתיד אז תהיה סיבה טובה לבצע ניתוח.
- הגישה הפרואקטיבית - מאמצת צעדים מניעתיים ואומרת שעדיף להקדים תרופה למכה ולבצע החלפת שתלים בתנאים טובים ונוחים יותר כל עוד הם עדיין תקינים ולא לחכות לרגע האחרון כשכבר אין ברירה ואז לעמוד מול שוקת שבורה.
אין גישה אחת נכונה אבסולוטית. יש את הגישה שאת חושבת שהיא הכי נכונה עבורך כשאת שוקלת בעד ונגד ומתאימה את החלטותיך לפי צרכייך ואמונותייך. אני ממליץ תמיד על הגישה המניעתית הפרו - אקטיבית. החלפת שתלים ישנים בחזה לעתים נעשית לא מסיבות רפואיות בריאותיות אלא מסיבות אסתטיות.
כי החזה כבר לא מלא זקוף ומוצק כפי שהיה או כי הגודל כבר לא מתאים (קטן מדי, גדול מדי). לפעמים עם השנים החזה הטבעי גדל וצנח. הפתרון במקרים הללו הוא לבצע החלפת שתלים והרמה.
ד"ר נועם חי הנו מהרופאים המובילים והמנוסים ביותר בישראל כשהוא מביא איתו לחדר הניתוח ניסיון עשיר של אלפי ניתוחים מוצלחים שביצע בעבר ולא פחות חשוב מכך מעקב של קרוב ל - 20 שנה אחר נשים אשר נותחו על ידו המאפשר להתמודד עם כל המשתמע.
הידע רב השנים, הניסיון העשיר, המומחיות והירידה לפרטים הקטנים הם אלו שעושים את ההבדל בין הרמות השונות של המנתחים הקיימים כיום בישראל.